noerrebro

fra alle hjørner

Livlige gader og smukke ansigter

Der sker et eller andet, og jeg ved ikke hvad. Det sker på Stengade. Tidligere stod en seng på hovedet ved siden af det der “hjem,” og nu da jeg igen kørte forbi, stod unge i grupper og sniksnakkede, mens kvinder nysgerrigt hang med hovedet ud af vinduerne oppe mod Nørrebrogade. Jeg var ved at køre ind i kantstenen, fordi jeg også gerne ville følge med! På Nørrebrogade var der politi og blå blink, men jeg aner ikke, hvad der var sket. Men politiet er alle steder – især i nat. Måske sker der ekstra meget disse dage? Forleden var der fx ild i en skraldespand på Nørrebrogade ved Netto, og en brandbil kom larmende forbi og fik den slukket – det var ellers et smukt syn!

Nå, men i går skulle jeg til fest ude i Nordvest hos en dejlig veninde, og på vejen mødte jeg selveste majsmanden. Han er – ligesom politiet – alle vegne, og han fylder med sin store vogn, så jeg sagde det, som det var: “Majsmand, du fylder.” Det forstod han selvfølgelig ikke, men han tog min hånd og trak mig hele vejen fra Elmegade op til Nørrebro St., mens vi snakkede om verdenssituationen. Han fortalte om sit syn på fejring af fødselsdage (man er speciel og bør derfor ikke kun fejres 1 dag om året!), at han bor på Tagensvej, at han gerne vil drikke kaffe med mig (jeg har hans kort og kan nu personligt bestille majsvognen til enhver begivenhed, jeg skulle få lyst til at fejre!), og at han godt kan lide majs. Ej, det sidste sagde han vist ikke – men han ligner en, som virkelig godt kan lide majs med sin gule dragt, vogn og majsglade smil. Da jeg spurgte ham, hvor han var fra, pegede han på himlen, men rettede det så til Brasilien. “Jura” fra Brasilien – men han er jo en verdensomrejser, så “det betyder ikke noget, hvor man er fra.” Men farvel til majsmanden og videre til fest. Tidligt tidligt om morgenen endte jeg på Drone med min søster og en sød ven, men det lukkede kort tid efter, og vi tog derfor ind mod byen. Dog gik min skulder lidt af led, og der var kø til Cosy, så vi smuttede hjem og sov.

I formiddags mødtes jeg så med Liva for at spise den planlagte brunch på Café 22 nede ved søerne for enden af Sankt Hans Gade, men men men – der var kø helt ude på gaden (trods 130 siddepladser!!!), og det gad vi ikke vente på. Så vi forlod de menneskefyldte loppegader og drog mod Ikkenørrebro for at spise brunch på WannaB med den sure, spidse tjener, som også “servicerede” mig sidste gang.
Senere endte vi igen på Sankt Hans Gade og Ravnsborggade, hvor smukke folk pruttede om priser, drak kaffe og øl og snakkede Nørrebrosk med hinanden… Antikvariaterne havde stilt deres møbler, porcelæn og kitchy ting ud på gaden, og almindelige loppefolk havde ryddet ud i skabene og bagt chokolademuffins. Fantastisk at se de flotte mennesker stråle om kap med solen! Kan det være meget bedre? Jeg ELSKER denne stemning – sommeren bliver vild!

Godnat

3 responses to “Livlige gader og smukke ansigter

  1. Christina marts 14, 2011 kl. 9:47 am

    Dejlig beskrivelse, fantastisk!

  2. Pingback: Fejring af 4-årsdag med Nørrebro | noerrebro

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: