noerrebro

fra alle hjørner

Vi tager gaden tilbage

Jeg forstår ikke deres mentalitet. Jeg forstår ikke, at de synes, det er helt i orden at skabe så meget uro, at fjerne trygheden i gadelivet og værst af alt at slå et andet menneske ihjel. Jeg føler dybt med familie samt venner til den 19-årige dreng, der i går ved 22-tiden blev skudt på Blågårds Plads. Måske i forbindelse med bandekrigen? – formentlig. Det er tragisk, og jeg fatter det ikke.
Min veninde og jeg gik i dag ned ad Blågårds Gade og fik hurtigt øje på den store gruppe mennesker, som stod samlet i en rundkreds nede omkring helsekosten Purefood. Der lå blomster, og Frank Jensen (tror jeg) holdt tale, mens folk stod og holdt om hinanden. Forfærdeligt, tragisk, uacceptabelt
Det må have været det, der fik folk til at opføre sig underligt i går på Stengade, da jeg ca. kl. 22.30 cyklede ned ad gaden. Og det må være derfor, der var politi og blå blink nede omkring der, hvor Blågårdsgade starter fra Nørrebrogade af.
Mindehøjtideligheden var vist et “Vi tager gaden tilbage”-arrangement, som foreningen “Vi vil bo her sammen – alle sammen” står bag. De mødes åbenbart altid kl. 17 på gerningsstedet dagen efter en voldshandling, hvor de kommer med budskab om venskab og sammenhold, blomster, kaffe og småkager, som der står skrevet på den lille seddel, de delte ud. Smukt. Det er en forening, som består af forældre og andre engagede på ydre Nørrebro, og man skal blot sende en sms til 1241 med teksten NØRREBRO, hvis man ønsker at få en besked inden et arrangement som dette. 
Det er et godt initiativ, og det er så vigtigt, at vi kommer ud på gaden og viser vores solidaritet samt viser, at det er fællesskabet, os og samværet, der hersker, og ikke volden. Det skal ikke være utrygt at bevæge sig ud på gaderne på Nørrebro – og det hører hverken til på Nørrebro eller andre steder. Folk uden for Kbh tror, at man bliver skudt, hvis man cykler rundt på Nørrebro, men sådan er det jo ikke! Her er skønt, mangfoldigt, livligt. Stop nu det skyderi!
Hvis nogen er interesseret, kan man tjekke facebook-gruppen “Vi vil bo her sammen. Allesammen. Væk med vold og våben,” som findes her: http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=40303763321 Det er i øvrigt også denne forening, som står bag skulpturen “Nørrebros Hjerte” på Aksel Larsens Plads. Skulle man mon melde sig?
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: