noerrebro

fra alle hjørner

Tragikomisk teater på Kastellet

Kastellet på en dag som i dag – det er skønt! Og varmt. Gik tur med en veninde og fik vendt verdenssituationen, mens vi nød duften af græs, synet af vand og solens varmende stråler. Egentlig lidt underligt at være i Kbh men føle sig som turist i en fremmed by. Så stort og tomt, og smukt og grønt, men kedeligt og upersonligt! Kastellet er et rart sted, det synes jeg, men det er samtidigt lidt irriterende. Må man grine af den lille havfrue? Og synes, at det lidt er et dårligt, gratis skuespil, man kan følge med i; de unge militærmænd, som vandrer rundt med et dræberlegetøj over skulderen. Come on… Er det ikke lidt forfærdeligt?

Ligesom på Gothersgade, hvor cykelstien var overbefolket af barnevogne og turister, som tog billeder af de stramme, usmilende mænd, som i takt gik rundt med deres sorte, høje pelshuer på. Og så til cirkusmusik! Den kongelige livgarde…
Beskyttende? Dansk? Sejt?
Kikset! Og latterligt. Gratis teater, spild af penge og ressourcer, kedeligt, ærgerligt, tragikomisk.

Og senere er jeg så tilbage på Sankt Hans Torv, hvor jeg føler mig fuldstændig hjemme i det intime, menneskelige, farverige, sprudlende miljø. Folk griner, smiler, snakker, er smukke… Her er liv, og måske er det et teater, men det er et godt teater, og de drabelige våben er skiftet ud med is og øl.

Ikkenørrebro godt, men Nørrebro bedst

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: