noerrebro

fra alle hjørner

Kaffe & Kluns

Elsker når der popper nye caféer op – især når det er små, specielle hyggesteder, som virkelig gør noget ud af indretningen og får én til at føle sig hjemme. Sådan er nyåbnede Kaffe & Kluns på Blågårdsgade 41.

Når man træder ind i den alt andet end simple café, er det som at komme på besøg hos sin mormor. Farverne er gul, orange og brun, og stilen er ren retro. Man sidder tæt i et af de to lokaler enten langs væggen på lave, bløde sofaer med hæklede tæpper eller ved små borde i midten. På de tapetserede vægge hænger der spøjse skilte, LP’er og hylder med gamle tindåser. Kasettebånd står linet op bagved et musikanlæg sammen med LP’er, og i et af lokalerne står et gammelt bornholmerur.

Intet er ens, men alt passer sammen.

Jeg var der forleden med et par veninder og forelskede mig straks i den afslappede, hjemlige stemning. Stedet mindede mig om de mange hyggelige caféer i Berlin, især Østberlin, hvor jeg ofte kommer til at hænge et par timer. Det lod også til, at Kaffe & Kluns’ gæster kunne blive siddende hele dagen. Der var allerede fyldt, da vi kom, og folk sad og snakkede, arbejdede på deres bærbare eller spillede spil.

Jeg prøvede en smoothie bestående af yoghurt med bær og banan samt lidt kværnet hørfrø, som gjorde den ekstra lækker. 45 kr kostede den, hvilket er det samme som de fleste andre steder – og den var lækker, serveret i et stort leffe-glas. Sort kaffe kostede 25 kr, og hvis man ønskede en morgenmadsplatte var prisen 59,- for alt dette:

Jeg er vild med Kaffeplantagen på Sankt Hans Torv. Kaffen er fantastisk! Men det er en café til en hurtig snak, en kigge-på-mennesker-stund eller et kap i Handbook of Personality. Ikke et sted, man læner sig tilbage og bliver hængende en hel eftermiddag. Det gør man på Kaffe & Kluns, for selv om der er fyldt med tingester, man konstant har lyst til at røre og udforske, er der plads til at sætte sig godt til rette og bare nyde, være, slappe af… Heldigvis kan man købe tingene med hjem, for alt er til salg ligesom på Props. (https://noerrebro.wordpress.com/2011/01/22/67/) Og i et lokale ved siden af kan man købe en masse 70’er-kluns. Jeg havde desværre ikke tid til at gå på rov, men snart! Desuden bliver jeg nødt til at købe en del af deres tindåser 🙂

Læs mere her: http://www.facebook.com/pages/Kaffe-Kluns/227061217321020?ref=ts#!/pages/Kaffe-og-Kluns/113790882047011

Reklamer

One response to “Kaffe & Kluns

  1. Pingback: Morgentallerken på Kaffe & Kluns « noerrebro

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: