noerrebro

fra alle hjørner

Suppe med cocktails

I onsdags var det sidste dag, man kunne opleve World Press Photo udstillingen i Pressen, Politikens Hus, så C og jeg besluttede at gå ind til Ikkenørrebro og få lidt suppe på vejen. Først var vi dog lige nede i Soupanatural på Guldbergsgade for at høre, om de kunne lave cocktails ved en 21-tiden, eftersom de sommetider lukker på mærkelige tidspunkter eller pludselig ikke laver cocktails mere. Det lovede de, at de ville.

Derefter gik vi ind til Soupanatural nr. 2 på Ikkenørrebro, og grunden til, at jeg lige tillader mig at skrive om et spisested uden for Nørrebro, er, at de har samme menukort på Guldbergsgade. Så hvis I synes, at supperne lyder interessante, men samtidigt nægter at bevæge jer uden for Nørrebros grænser, så skal I bare smutte ned på Guldbergsgade 7A.

Af supper kunne vi vælge mellem syv slags, både vegetariske og med kød, serveret med to stykker brød. Novembers suppekollektion bestod af to lækre supper med tofu, tomatsuppe, suppe med gulerødder og sorte bønner, chiligryde med okse og bønner, suppe med søde kartofler og butternut samt gullashsuppe. Priserne ligger mellem 38 og 120 kr alt efter størrelse og ingredienser.

Jeg valgte en stor portion indisk landsuppe med bagt tofu og linser i til 74,-

Den var rigtig bondsk og mættende pga. de grønne linser, formoder jeg. Der var kun tre stykker tofu i, men de var til gengæld kæmpe store.

C valgte en stor portion gullashsuppe med okse, porter og paprika til 120,- og var også glad for sit valg. Måske kunne der godt have været lidt flere stykker oksekød i til den pris, men den smagte godt, og den mættede!

Et lille minus er den lille klat creme fraiche, man kan få som topping. Toppings koster hele 7 kr og kan enten være parmesan, græsk yoghurt eller creme fraiche. Men man får kun en tynd stribe svarende til ca en spsk.

Dog er det fedt, at ingredienserne er økolgiske, portionerne er store, og studerende kan få en stor suppe til en lille suppes pris.

Nå, men mætte drog vi afsted mod Politikens Hus, hvor det ene voldsomme billede efter det andet viste os, hvor grum verden kan være. I kender sikkert alle dette billede af den afghanske 18-årige kvinde, Bibi Aisha, der efter at være flygtet fra et voldeligt ægteskab fik skåret sin næse og ører af af sin mand. Billedet er taget af den sydafrikanske fortograf Jodi Bieber, som vandt årets World Press Photo Contest for fotoet.

Efter at have set alle billeder, gik vi mod Nørrebro igen og endte så på Soupanatural på Guldbergsgade, hvor de pludselig ikke havde rom og derfor ikke kunne lave alle slags cocktails alligevel. Vi fik derfor begge en Lohasian Sensation til 69,- og C bestilte en tiramisu til 25,-
Suppefyren glemte dog kagebestillingen, og da vi endelig fik den, var det en chokolademousse – det gjorde dog intet, for den var dejlig!

Vores cocktails med det fantastiske navn bestod af vodka, appelsin, lime, rørsukker og hyldebrus, og vi var begge lykkelige og “wooow” over den gode smag af hyldeblomst samt det lækre rørsukkerknas. Mums! Dem fik vi hurtigt slubret i os, mens vi spillede Klodsmajor. C tabte 😀

På væggen bagved kan man læse en lille historie om, hvad der sker, hvis man IKKE spiser sin suppe! Det er historien om kræsne Mads. Håber I kan læse den, og ellers må I jo tage på Soupanatural 🙂

For resten er alle cocktailingredienserne økologisk og koster mellem 59,- og 74,-

3 responses to “Suppe med cocktails

 1. jensdrejer november 8, 2011 kl. 11:06 am

  Øv, hvor er jeg misundelig. Gad vide om det kun er når jeg kommer fordi, at de skynde sig at lukke?! Hrmf!

  • noerrebro november 8, 2011 kl. 3:02 pm

   Måske frygter de din bedømmelse 😉
   Jeg foreslår, at du tager Soupanatural inde på Sankt Peder Stræde, da de havde den bedste service, mange pladser og vigtigst af alt: super fancy toiletter! Og den suppe jeg fik kan klart anbefales, selv om jeg da også er spændt på at vide, hvordan de andre vegetarsupper smager

 2. Pingback: 2200:DOX « noerrebro

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: