noerrebro

fra alle hjørner

Jul på Nørrebro

Der er noget galt. Det er snart jul, og jeg ved ikke, om jeg er helt klar. Jo da… Kom an julemusik og kalenderlys, lyskæder og julepynt, gløgg og pebernødder… Men altså, det meste af tiden skal jeg sidde med hovedet begravet i en case i forbindelse med pædagogisk psykologi eksamen, så det er svært helt at komme i bjældeklangsjulehumør. Feeeed december… Hm…

Måske lige netop derfor er det ok at starte allerede nu på alt det jultjamtjam. Har skam allerede skrabet hele skrabejulekalenderen (nitte –> dårlig karma at skrabe før december!), har gløgg i blodet (mmmm…), og juleguf har man jo kunne købe siden september (been there maaaaany times!)

Nu er det så, at alle træerne begynder at blinke, gløggen flyder i gaderne, pebernødder kastes efter børnene, og man kan risikere at være så heldig at støde ind i en polstret mand i røde klæder med langt hvidt skæg. Jubiii…. Og ja, det er altså allerede jul på Nørrebro.

I morgen tændes juletræet på Balders Plads kl. 16. Ham den tykke kommer og tager imod ønsker, og så der vil være operasang leveret af Guido Paevatalu og grankvistlotteri (hvad det så end går ud på) med præmier samt -vigtigst af alt – gratis kakao, gløgg og æbleskiver, som man kan varme sig på. Teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal kommer desuden og holder tale samtidigt med at han får æren af at tænde juletræet. Meget teknisk – dog ikke så miljøvenligt.

Café Gavlen på hjørnet af Ryesgade og Sankt Hans Gade holder julehygge d. 1. december, hvor man kan komme og klippeklistre (både børn og barnlige sjæle) fra kl 15 af, mens man ser det første afsnit af DRs julekalender – igen den kedelige Nissebanden på Grønland – og venter på julemanden, som kommer kl. 17. Man kan få æbleskiver og gløgg, så… det lokker!

Samme dag er der selvfølgelig også juletræstændning på Blågårds Plads. Den 60 meter lange lyskæde, som pynter det 8 meter høje juletræ, vil blive tændt kl, 17, og indtil kl 18 vil man kunne få æbleskiver, gløgg og varm kakao. Det arrangeres af Støberiet.

På Jægersborggade går julen i gang d. 3. og 4. december, hvor butikker og restauranter juler løs. Café Retro får besøg af julemanden om lørdagen, og om søndagen kan man klippeklistre og høre julehistorier. Manfred og Vanishing Point serverer gløgg GRØD serverer risengrød, Lyst serverer klerjer, og Meyers Bageri serverer honningsnitter, vaniljesmåkager og andre julegodter. Det hele foregår mellem 11 og 16. Læs mere her: https://www.facebook.com/groups/59023855501/#!/event.php?eid=149967725103040

Så nyd julen på Nørrebro 🙂 Det er altså så hyggeligt!

Og hvis nogen ved noget som helst om en evt. juletræstændning på Nørrebros Runddel, så skriv 🙂

Reklamer

4 responses to “Jul på Nørrebro

 1. Trine Grue november 24, 2011 kl. 11:07 pm

  Jeg følger jo altid glædeligt med i din blog – fordi jeg er jyde med svaghed for nørrebro. Og jeg har den i rss feed, så er egentlig aldrig direkte herinde, med mindre jeg snager løs. Og først nu – lige nu – opdager jeg at du har helliget en hel kategori til bland selv slik. Oh holy mother of all fuck ups, hvorfor har jeg først set det nu? : Af hjertet tak 😉

  • noerrebro november 25, 2011 kl. 7:17 am

   😀 Selv tak. Jeg ELSKER slik – især det der ser mest giftigt ud 😉 Det er da dejligt, hvis du kan bruge de forskellige slikguides til noget – selv om du bor i Jylland (I guess?)… Men du kommer måske af og til til Nørrebro?
   😀 Oh holy mother of all fuck ups… jeg bliver vist nødt til at citere dig en dag 🙂

   • Trine Grue november 25, 2011 kl. 10:17 am

    Jeg er skam flyttet til det københavnske, dog Frederiksberg. Man kan jo ikke få det hele på en gang – og en SU. 🙂
    Men ja, lige præcis. Børneslikket, som er proppet med farvestoffer SKAL i posen. Mmh!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: