noerrebro

fra alle hjørner

Oliver med et Twist

Rune Klan. Han er sjov. Jeg var ikke helt overbevist, men det er jeg nu efter at have set Oliver med et Twist. Grinet er gryntet og Fedtmuleagtigt, tryllekunsten uigennemskuelig, og humoren simpel og nede på jorden. Når han så bliver sat sammen med en norsk dværg, så er der gang i showet! Må man grine….? JA – man kan ikke andet!

Showet, som er instrueret af Heinrich Christensen, bygger på Dickens’ fortælling om den forældreløse dreng Oliver Twist. Per Helge Sørensen fortæller løbende historien, Annika Aakjær leverer gode sange og skæv humor, den norske skuespillerinde Sigrid Husjord er hylende morsom, og Rune er… Rune! Men showet er ikke kun sjovt, det er også smukt med kroppe, der kaster sig rundt på scenen: Cirque du Soleil-artisten Christel Stjernebjerg bevæger sig smidigt rundt i alle (u)mulige akrobatiske stillinger, breakdancer Jens Oskar Tripsen ruller og hopper, og Anders Skat trodser tyngdeloven og kravler behændigt rundt på vægge og stænger. Og så står Analogik for musikken. Det er jo umuligt at sidde stille, når der spilles super fed klezmermusik med lækre beats og balkanrytmer.

Jeg var så optaget af alle de ting, der skete på scenen, at jeg glemte at følge med i historien. Historiefortælleren sagde mig ikke så meget, og han virkede lidt påtaget – måske var det meningen? Men ellers var de virkelig dygtige, artisterne, og publikum blev inddraget på alle måder, så vi var med til at skabe showet. Der var der metakommunikation på alle punkter: først sagde de, hvad der skulle ske, så spillede de skuespil, og så diskuterede de, hvad der var sket. Desuden blev der draget mange paralleller til nutidens samfund og den måde, fattige og socialt udsatte behandles på.

Derfor må jeg anbefale alle, der er interesserede i et godt grin, at besøge Nørrebro Teater inden d. 4. dec , hvor Oliver med et Twist vises for sidste gang. Hvis man er studerende eller blot under 25, er prisen kun 100,-. Teateret er hyggeligt, og det er første, men ikke sidste gang, jeg besøger det. Det ligger på Ravnsborggade nr. 3, og mere information kan findes her: http://nbt.dk/da-DK/Forestillinger/Oliver+med+et+Twist.aspx Hvis man ikke ved, om man kan holde Rune Klan ud, så bør man alligevel give det en chance, om ikke andet så for at lade sig forsvinde i Analogiks og Annika Aakjærs fantastiske musik.

Se teasere her:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: