noerrebro

fra alle hjørner

Tandoori Masala

Inden året sluttede måtte jeg lige nå at bruge “Two for one”-bogen en sidste gang, så C og jeg smuttede en dag ved frokosttid på restaurant Tandoori Masala på Nørrebrogade. Har været der et par gange før, dog om aftenen, hvor restauranten var proppet med gæster, men der ved frokosttid var der næsten helt tomt. Så vi kunne sidde og hyggesnakke midt i al julepynten 🙂 Men ok, det skyldtes nok juletid, sidst på måneden, krise, frokosttid… Maden fejler i hvert fald intet, og servicen er i top – de flotte indere smiler og er meget venlige, og man venter ikke længe, før den lækre mad er på bordet.

“Two for one”-rabatten var 50 % på en frokostmenu, og vi kunne vælge mellem fem forskellige. Siden min tur til Indien for et par år siden har jeg været helt vild med samosaer, og eftersom en af tjenerne anbefalede menu 2, som netop indeholdt samosaer, valgte vi den. 119,- pr. person og så med rabat. Det var jo perfekt!

Vi fik så serveret en skål butter chicken tikka masala, raita, ris og nan brød samt to samosaer.

Der var virkelig meget mad… Men det smagte dejligt, så da jeg gav op, spiste C videre 🙂 Selvfølgelig kan det ikke måle sig med Indiens mad. Man får samme portion til 5 kr, lavet fra et lækkert gadekøkken, fyldt med krydderier og virkelig indisk lækkert! Det er selvfølgelig meget mere smagfuldt der i de helt omgivelser. Ikke desto mindre synes jeg, at Tandoori Masala gør det ret godt. Krydderblandingen er lækker, og sovsen MUMS til den finurlige ris. Og så behøver man ikke frygte, at man får diarré 😉

Samosaerne var også gode, bedre end Zims Kitchens, men uf… er virkelig kritisk på det punkt. Undskyld, savner Indien pokkers meget, og deres gadesamosaer er bare stadiet over. Dejligt fedtede, små, stærke, 50 øre pr stk.

Tandori Masala serverer også forskellige varianter af brunch med bl.a. indisk omelet, chicken tikka, mangojuice, puri, allo parahta osv. Og der er et hav af indiske specialiteter som fx biryani-, korma-, jafrezi-, curry-, balti- og kashmiriretter (med lam, kylling eller rejer) og masser af vegetariske retter, pappadams, chana chat, forskellige pakoras, paneer (hytteostagtig ost) tilberedt på forskellige måder, dal, ghobi allo, bhindi, forskellige slags parathas osv osv osv… Mmmm… INDISK!

Nå, men Tandoori Masala ligger på Nørrebrogade 35, og der er også filialer på Halmtorvet og i Sankt Peders Stræde, og I kan læse mere her.

Og så får I lige et par stemningsbilleder fra Indienrejsen ❤

Mmmm… Indiens dejlige, søde chai masala… Chai betyder jo egentlig bare te i Indien. Det, man kalder chai i DK, hedder i virkeligheden chai masala… I starten fattede vi ikke, når de spurgte, hvilken slags chai, vi ville have… 🙂

Hold op hvor drak vi mange kopper under de lange togture. Jeg kunne slet ikke få nok, og da vi kom til Goa, som er blevet invaderet af især europæiske turister, var jeg helt skuffet over manglen på chai masala, som vi plejede at kunne købe på hvert gadehjørne, selv i de mindre byer. Indiske Goa er slet ikke indisk mere :-/

Ups, fik vist rodet mig ud i en anbefaling, som ikke handler om tandoori masala: TAG TIL INDIEN, men ikke Goa 🙂

Reklamer

5 responses to “Tandoori Masala

  1. esther L januar 27, 2012 kl. 5:59 pm

    kan du ikke sende flere belleder ind fra indien

  2. Pingback: Poppels kælder « noerrebro

  3. Pingback: Sahil « noerrebro

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: