noerrebro

fra alle hjørner

The Bronx

Indtil i søndags havde jeg faktisk kun læst dårlige anmeldelser af den nye burgerbar på Nørrebrogade, The Bronx, som har erstattet caféen Den Røde Hund. Og da jeg ikke er den vildeste burgerentusiast, så kunne det da nærmest kun gå galt. Det var derfor med lidt skepsis og et undskyld, at jeg hev C med derover for at udnytte et halvpris-tilbud og fuldende hans weekendlange fødselsdag. Tillykke, slut, burger.

Heldigvis fik vi lov til at sidde ved et lille hjørnebord, hvor vi kunne sidde på den aflange sofabænk ved spejlet og kysse hemmeligt på amerikansk vis – ret heldigt ikke at ende midt i det store lokale, hvor der ellers stod en del borde. Og så fik vi menukortet. Ni forskellige burgere at vælge imellem med alt lige fra den normale oksekødsbød til de lidt mere mærkelige (i min verden!) spareribs og kyllingebryst (en burger skal da have en slags bøf i sig?) og til vegetaren: selleribøffen!

Efter en del overvejelser omkring mit valg, som stod mellem den klassiske Bronx burger med oksekødsbøf, guacamole, cheddar og bacon (jeg hader bacon, men elsker guacamole) og vegetarburgeren med selleribøf, hummus og soyaristede mandler, besluttede jeg mig for at prøve sidstnævnte. Det er jo et svært valg, for på nogle restauranter kan man være uheldig at få en ret fesen vegetarret, fordi restauranten er specialiseret i andre (kød)retter og derfor ikke gør så meget ud af vegetarretten. Og de havde jo Café Ñs virkelig gode vegetarburger at leve op til, så… Nå, men vi skulle også vælge tilbehør og dyppelse, hvor der af tilbehør var pommes frites, små ristede kartofler, bagte rodfrugter, grøn salat og onion rings, og af dyppelse mayo, aioli, røget chilimayo, krydderurtemayo og guacamole.

På The Bronx skal man selv op og bestille ved disken, så efter at have stået i kø i 5-10 min, fordi dankortmaskinen var gået ud, fik jeg bestilt vegeburgeren med bagte rodfrugter og guacamole (problemet løst!) og en Jack Daniels BBQ burgermed oksekødsbøf marieneret med Jack Daniel’s BBQ sauce, cheddar og bacon samt pommes frites og krydderurtemayo til C. Og der gik ikke lang tid, så var der serveret, se lige:

Lige lidt indmad

Og uuuuhm hvor det smagte! Det eneste, der ikke var hjemmelavet, var burgerbollen – men brødet var i det mindste sprødt og mørkt.

Guacamolen var dejligt cremet og passede fint til de bagte rodfrugter, som også var super lækre. Og Cs pommes fritter og krydderurtemayo røg også hurtigt ned sammen med Jack D-burgeren, som jeg heldigvis lige nåede at smage. Og selv om den smagte god – især marinaden – så er jeg glad for, at jeg valgte vegeburgeren, for det var slet ikke en slatten, tynd, smagsløs selleribøf, som jeg havde frygtet. Jeg ved ikke, om man overhovedet kan kalde det en “bøf”, men det var lækkert. Meget anbefalelsesværdig! Det hjalp nok også lidt, at der var tilbehør med, og at det så ovenikøbet var lækkert og anderledes tilbehør. Måske er jeg mærkelig, men pommes frites er altså heller ikke lige noget, jeg craver så tit (hvis nogensinde), selv om de da smager godt.

Servicen var også fin. Det var jo ikke deres skyld, at dankortmaskinen gik i stykker, og de håndterede det fint med tillid til kontantløse gæster, som lovede at komme igen dagen efter. Dog var der et lille minus, nemlig selve stedet og stemningen. Det er ikke et spisested, man besøger for at hygge og snakke. Vi var der i under 1 times tid, og det var nok. Omgivelserne var ikke ligefrem skønne at se på, trods en kæmpe elg på væggen – og så lige C. Det var lidt for upersonligt og vi-skal-videre-ned-langs-Vestkysten…

Begge burgere kostede 79 kr, og hvis man ikke er til burgere, kan man også få nachos og diverse salater. Men læs mere her, beøsg The Bronx på Nørrebrogade 114, og så drop kødet og haps en vegeburger i stedet. Det er både godt for miljøet og smagen 😉

Jeg forstår ikke helt de dårlige anmeldelserne, for det var altså en lækker vegeburger. Lur mig, om de ikke bare har valgt forkert. På en burgerbar vælger man da vegeburger, ik?

Øh, og lige en sidste ting: Det lyder måske som om, at jeg ikke er den rette anmelder af en burgerbar, eftersom sådan én oftest forbindes med oksekødsbøf og pommes frites, hvilket jeg hverken bestilte eller er wuhuu-vild med. Men jeg kan skam godt lide burgere og pommes frites, og jeg godkender – efter en bid af Cs kødburger og frites – deres burgere… Så vær ikke bange for at hapse en Bronx Burger også 😉

5 responses to “The Bronx

 1. Fru Buur Bækgaard marts 1, 2012 kl. 2:50 pm

  Mmmh – jeg får helt lyst til burgere. Og jeg er vild med at de har en kylle-version, jeg er nemlig ikke så fjollet med hakket kød!

  • noerrebro marts 1, 2012 kl. 5:08 pm

   Jamen, så er det jo perfekt! Man kan vist både få kylling i burgerbolle og kylling i rugbrødsburger 😉 Men jeg fik dig ikke lige overtalt til at snuppe en vegeburger? 😉

   • Fru Buur Bækgaard marts 3, 2012 kl. 2:15 pm

    Årh, rugbrødsbolle lyder lækkert!

    Jeg er vild med vegetarburgere – er meget stor fan af både Gavlen og Café Ns versioner. Men jeg er ikke så glad for selleri i særlig store mængder, så dér tror jeg at jeg står af!;o)

    • noerrebro marts 3, 2012 kl. 2:22 pm

     Jeg må indrømme, at jeg ikke kunne smage, at det var selleri. Men det er måske fordi, jeg godt kan lide det 😉
     Uh, Gavlens må jeg da lige prøve!!! Tak for tip

 2. Pingback: Veggeburgerbattle « noerrebro

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: