noerrebro

fra alle hjørner

48 timers festival

Så er jeg hjemme igen på Nørrebro efter et par dejlige sommerhusdage og er nærmest gået direkte fra toget og ind på Nørrebro Bryghus. Men det må I høre om senere… Der er nemlig snart 48 timers festival med masser af arrangementer i Nørrebros skønne hjørner. Det sker i weekenden fra d. 20.-22. april, og jeg har allerede lavet en liste over alle de ting, jeg gerne vil opleve og deltage i i løbet af de 48 timer! Der er arrangementer for alle: folk med hang til brunch, suppe eller lagkage, dansere og styrketrænere, historie- og arkitekturinteresserede, folk som ønsker at chille og lytte til god musik, ølentusiaster, osv… Så kom og vær med!

Her får I et lille uddrag af festivalprogrammet

Festivalen sættes i gang med en lækkerhedskoncert fredag kl. 16 ved skatearealet i Nørrebroparken mellem Hillerødgade og Nørrebrogade. Her vil Michael Simpson, Darkness Falls og Lasse Boman samt diverse Djs fylde aftenen med musik, mens vilde skatere laver tricks og løjer på banen.

I Lagkagehuset ved runddelen kan man fredag, lørdag og søndag i tidsrummet 6.30-19.00 lytte til radiostationen Ghettoblasters udsendelser, som handler om, hvordan det er at være ung på Ydre Nørrebro. Desuden er der gratis kage til alle kaffedrikkere under hele festivalen og smagsprøver lørdag. Heldigvis varer arrangementet hele weekenden, så det er nemt lige at mase ind i programmet mellem to andre faste arrangementer.

Udsendelserne, som Ghettoblaster har lavet med unge fra Haraldsgadekvarteret, handler om kærlighed, venskab, forældre, rap, fodbold og andre spændende ungdomslivsemner. Med Nørrebrosk perspektiv. De kan også lyttes til på Nørrebro bibliotek på Bragesgade, mens man slænger sig i de bløde puder, både fredag og lørdag mellem 16 og 20.

På Nørrebro Bryghus kan man fredag kl. 20.30 nyde 1 times foredrag om ølbrygning, diverse typer øl samt Nørrebro Bryghus’ historie, mens man smager på lækre Nørrebro Bryghus håndbryggede øl. Man kan desværre ikke tilmelde sig arrangementet, så det gælder bare om at komme tidligt og håbe på at få en plads.

Hvis man interesserer sig for arkitektur, og måske især arkitektur på Nørrebro, kan man for 50 kr deltage i en cykeltur arrangeret af Dansk Arkitektur Center. Man kommer rundt til en masse nye bygninger og udviklingsprojekter, og man skal sådan set bare medbringe sin cykel. Det starter kl. 11 om lørdagen ved fritidshjemmet Universet på Prinsesse Charlottes Gade og varer i 2 timers tid. Tilmelding er nødvendig

I løbet af weekenden bør man besøge Soupanatural på Guldbergsgade, som har fremtryllet en helt ny forårssuppe. Hvis man gætter fire af suppens hovedingredienser, får man den gratis, og ellers må man af med 48 kr. Men… det kan vel ikke være så svært… Vel? 🙂

Lørdag kl. 14 kan man deltage i byvandringen ”Fra vold til velfærd,” som starter på Sankt Hans Torv ved skulpturen. Undervejs fortælles om udviklingen frem til det Nørrebro, vi kender i dag. Jeg tror det bliver spændende, for det skal bl.a. handle om, hvordan de sociale problemer, der opstod efter, at voldene blev nedlagt i midten af 1800-tallet, blev løst. Det er gratis og kræver ingen tilmelding.

Når man ikke byvandringen lørdag, er der endnu én om søndagen,”Mursten og Manifestationer,” dog med et andet tema. Denne byvandring omhandler Nørrebros udvikling fra 1950’erne, hvor ”Nørrebro var et slummet arbejderkvarter,” og frem til 2007, hvor Ungeren blev revet ned. Byvandringen starter på hjørnet af Nørrebrogade og Blågårdsgade kl. 14 og slutter naturligvis på Jagtvej 69 efter ca. 1½ times vandring. Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding

I Mjølnerparken inviterer Center for Positiv Integration til kulturelt madgilde med lækre retter fra forskellige dele af verden. Arrangementet er gratis, og alle er velkomne til at komme og nyde maden, som laves af lokale fra Mjølnerparken og Nørrebro generelt. Det sker lørdag mellem 15 og 21.

På Den Røde Plads er der lørdag mellem kl. 17 og 19 Urban Workout, dvs. konditions- og styrketræning på gaden med frivillige trænere. Det er helt gratis at deltage. NU kan jeg mærke, at jeg begynder at skulle se mit program lørdag lidt igennem… Hvad kan man mon undvære?

Der er nemlig også chill-out for 60,- i Hillerødgade Badet lørdag mellem kl. 20 og 23. Men der kan man jo komme senere. Der bydes på elektroniske beats og lydcollager opført af bl.a. Bjørn Svin og Peter Kyed, både over og under vand.

Vil man gerne deltage, men orker ikke at hoppe rundt til de forskellige arrangementer, kan man campere på Dronning Louises Bro, hvor der i alle 48 timer vil være aktiviteter. Udover at deltage i lejrbålhygge, snobrødsbagning, acrayoga og tømmermænds chill-out kan man få information om festivalens mange arrangementer. Det starter fredag kl. 16 og varer så til søndag kl. 16.

Det er BLÅGÅRDEN, 2200Kultur og VerdenskulturCentret, der står bag planlægningen af festivalen. Den er skabt af kærlighed til Nørrebro og for at vise, at Nørrebro byder på masser af kulturelle tilbud, som måske kan være svære at finde, når de finder sted på mindre, ukendte steder. Så nu inviteres alle københavnere og andre interesserede til Nørrebro, så vi kan vise, at “Nørrebro er en bydel med både bredde, højde og dybde i kulturtilbuddene!” Læs mere her

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: