noerrebro

fra alle hjørner

VÆGGEN

Mmmm… På sådan en kold mandag, hvor man både har været til tandlæge og brugt hele dagen indtil kl. 18 på sit studie, må man gerne hygge sig med stearinlys og gløgg. Og skrive blogindlæg… Det manglede da bare.

Nå, men da VÆGGEN åbnede på Dronning Louises Bro torsdag d. 14. november, måtte jeg selvfølgelig forbi og undersøge, hvad det var for en mærkelig boks, der i et stykke tid havde stået der, stor og sort, på hjørnet af broen. Det viste sig at være en mobil interaktiv udstilling, som Københavns Museum og beboere fra Nørrebro står bag. Formålet er at skabe et samlingspunkt på gadeplan, hvor Københavns beboere kan udveksle idéer om deres tanker, idéer, meninger og følelser. Lækkert!

VÆGGEN, som er 12 meter høj og 12 meter lang, viser ca. 15.000 fotos af København og Frederiksberg på et par kæmpe plasmaskærme. Billederne er fra folk, der har uploadet billeder til selve formålet, samt fra Københavns Museums arkiv og viser byen gennem tiden. Desuden indeholder den videoer og historier, der beskriver byen, dets liv og mangfoldighed samt de mange følelser, der er knyttet hertil.

Den fungerer lidt som en iPhones multi touch skærm, så man bevæger hånden på skærmen og kan derved navigere rundt i de forskellige kvarterer. Det gjorde vi. Og eftersom vi brugte en del tid på bare at skøjte gennem gaderne, var det kun det, vi nåede… Det kæmpe billedunivers er lidt svær at finde rundt i, men så snart man genkender et bygning, en vej, en butik eller velkendt street art på en gavl, er det som at finde hjem. Jeg må vist tilbage til VÆGGEN og få historierne bag de forskellige billeder, finde materiale om mit kvarter, uploade et billede eller skrive en historie.

VÆGGEN, som har været aktiv siden 2010, rykker senere videre til forskellige andre steder i København og fortsætter sin rejse helt indtil år 2014, så I har masser af tid til at finde den. Desuden kan I uploade billeder, videoer eller historier her: http://vaeggen.copenhagen.dk/

Reklamer

2 responses to “VÆGGEN

 1. Kathrine Øgendahl januar 16, 2013 kl. 1:36 pm

  Hej Nana fra Nørrebro.
  Hvor er det dejligt at se, at du har været inde på VÆGGEN og at du til og med har lyst til at dele din oplevelse med dine læsere. Vi er meget glade for dit indlæg og dine kommentarer. Vi går i øjeblikket og arbejder på en udstilling i VÆGGEN, der handler om Street Art på Nørrebro, så det er måske noget for dig. Hvis du ikke allerede har været inde på VÆGGEN og uploade billeder, ville det være fantastisk, hvis du havde lyst til at dele nogle af dine fine street art billeder med resten af byen.
  Vi regner med at udstillingen kommer op i starten af marts.
  Vi ses på Nørrebro.

  Kærlig hilsen
  Kathrine Øgendahl // Københavns Museum.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: