noerrebro

fra alle hjørner

Nørrebro’ske cupcakes

I går havde jeg fødselsdag og blev fejret af de smukkeste mennesker, som kom over til hygge og gufbord. Intet mindre end fantastisk ovenpå den lange eksamensperiode, som sluttede i torsdags efter 1 uges intensiv skrivning! Så det var skønt at holde fødselsdag og ses med nogle af de fineste personer. Udover en kæmpe bradepande brunsviger, masser af boller og en del gufskåle, serverede jeg cupcakes – og folk var vilde med dem! Jeg har længe haft lyst til at prøve Louisa Lorangs chokoladekager lavet på sorte bønner og helt uden mel, og efter at have serveret dem nytårsaften med jordbær coulis og vanilleis, fik jeg lyst til at lave dem som fødselsdagscupcakes. So I did it!

P1200377

P1200361

Nørrebro’ske cupcakes

20 stk

Ingredienser:

200 g kogte sorte bønner (det svarer til lidt under 100 g tørrede bønner)

100 g smør

100 g sukker

100 g mørk chokolade

½ dl kakao

1 tsk. vanillesukker

En knivspids salt

1 tsk. bagepulver

½ tsk. natron

5 æg

P1200229

Fremgangsmåde

Bønnerne sættes i blød natten over (eller 8-12 timer) og koges i ca. 1 time. Herefter blendes de med en stavblender eller i en foodprocessor, mens chokoladen smeltes over vandbad.

Smør og sukker kommes i bønnemassen, og der blendes til massen er fin og glat.

Herefter tilsættes chokoladen, og der blendes igen, inden kakao, vanillesukker, salt, bagepulver og natron blendes med.

Æggene blendes i et ad gangen, til massen er ensformig.

Og så er det bare at fylde kagemassen i 20 små silikonemuffinforme (jeg prøvede nytårsaften med papirmuffinforme, og det flød lidt ud til alle sider, så brug i stedet muffinforme af silikone, hvis det er muligt! Så bliver de fine og små).

Sæt ovnen på 190 grader og bag de fine kager i ca. 30 min.

Når de er kølet af, skal der frosting på!

Frosting

Ingredienser

200 g flormelis

75 g smør

1/4 dl mælk

40 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Start med at smelte chokoladen over vandbad, og lad den køle af. Det er vigtigt, at chokoladen ikke køler så meget af, at den bliver helt hård igen (som min!), da den så blot giver store klumper i sprøjteposen bagefter.

Pisk flormelis og smør sammen i et par minutter og tilsæt mælken.

Kom så chokoladen i og pisk i laaang tid, så den bliver let og fin.

Frostingen skal gerne have en fin chokoladefarve. Min chokolade blev lidt for kold og var derfor svær at piske, hvilket gjorde, at frostingen ikke blev så brun. Men det kunne heldigvis reddes med 1 tsk. kakao.

The final and most fantastic cupcake show:

Dette er den sjoveste del! Når kagerne er kølet af, skal frostingen på. Det gøres ved at putte frostingen i en frysepose, klippe et lille hul i et hjørne og så starte med at putte frosting på fra kanten og ind mod midten i en spiral, så der dannes en lille fin top i kagens centrum. Og så skal der selvfølgelig noget fint krymmel på og en lille partyparasol🙂

P1200380

P1200383

VÆRSGO!

Mums hvor var de lækre og svampede, og den søde frosting med det fine krymmel pyntede gevaldigt og gav lidt ekstra mums-smag. Glæder mig allerede til at lave dem igen…

Og så er det jo bonus, at personer med glutenallergi kan nyde med🙂

P1200369

2 responses to “Nørrebro’ske cupcakes

  1. esther januar 15, 2013 kl. 3:20 pm

    tillykke med dagen!!!!!!!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: