noerrebro

fra alle hjørner

Ikkenørrebro # 3: Den Blå Planet

I fredags var jeg så heldig at komme til preview på Danmarks nye akvarium, Den Blå Planet, med arkitekten og 1 mio. andre mennesker. Og selv om det ligger på Ikke-Nørrebro (nærmere bestemt i Kastrup), så er det noget af det mest fascinerende, jeg længe har oplevet, og derfor må jeg dele oplevelsen med jer.

Det sidste akvarium, jeg husker at have besøgt, var et cubansk akvarium med fisk i små akvarier og akrobatiske delfiner, hvilket ikke var den vildeste oplevelse (jo, delfinerne var fantastiske, men de burde have haft mere svømmeplads!). Og så er det formentlig omkring 10-15 år siden, jeg sidst besøgte et dansk akvarium, hvilket jeg ikke husker. De mest fascinerende fisk, jeg har set, har været på ferier i Israel for laaaang tid siden, hvor jeg under snorkling har kunnet beundret de smukke farverige fisk. Men dette havunivers på Den Blå Planet var så fortryllende, at man skulle tro, at jeg aldrig havde set en fisk før… .

P1210160

Bygningen, som er tegnet af 3XN, og som udgør halvdelen af oplevelsen, var fascinerende med sin propelform og indre svingende spiralgange. Det var som at bevæge sig rundt i et underjordisk fantasiunivers fuld af liv med farverige og underlige fantasidyr og vilde, undervandslignende lyseffekter.

Ved det første bassin måtte jeg blive stående i lang tid, totalt opslugt af fiskenes mange farver, former og mønstre, skabt af naturen og så alligevel så unaturlige pga. de symmetriske mønstre og nøjagtige former, pletter og streger. Det var ren fiskediskodasko. Alle de neonfarver på havets bund, som søstjerner, fisk og vandplanter fylder det nedre univers med, må da være en fest at bevæge sig rundt i. Gid det var mig… I mit næste liv vil jeg være fisk, og helst den blå… Bare jeg ikke skal hedde kartoffelbars eller hestemakrel!

P1210047

P1210050

P1210059

P1210060

P1210072

Selv de forskellige fisks bevægemønstre var fascinerende at betragte – nogle svømmede ensformigt rundt på en tornadolignende facon (fx de mange sild!), andre svømmede i store stimer. En stor fisk i den kæmpe tank svømmede alene rundt, og var konstant omringet af en hær af minifisk…

Her er de fjollede sild – og en enkelt tunge oppe i højre hjørne 🙂

P1210143

De uhyggelige piratfisk – læg mærke til skroget i midten

P1210136

En smuk, men farlig dragefisk

P1210089

Find Nemo 🙂

P1210155

Den store tank med bl.a. hammerhajer, rokker, hestemakrel og kartoffelbars. Og senere en dykker!

P1210095

Og lidt flere forskellige billeder…

P1210126

P1210115

P1210167

P1210165

Gid jeg havde et årskort…!

 

De åbner fredag d. 22. marts, og jeg kan kun anbefale, at man tager et smut derud til den eventyrlige verden.

Reklamer

2 responses to “Ikkenørrebro # 3: Den Blå Planet

  1. copenhagencakes marts 21, 2013 kl. 8:44 pm

    Fiskediskodasko. Jeg elsker det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: