noerrebro

fra alle hjørner

Barcelona

Forleden datede C og jeg på Barcelona, en spontan idé på en tirsdag aften efter tre timers lovgivning og etik forelæsning. Egentlig mest kendt som en bar med lækre øl og fine drinks, beliggende på Fælledvej og nærmest nabo til det endnu mere basdunkende feststed Gefährlich, som ligeledes forvandles fra spisested til bar i løbet af aftenen.

På trods af det relativt få antal borde, var der akkurat lige plads til os ved vinduet, hvor bordet lynhurtigt blev gjort klart med hvid dug osv. Herefter kunne vi bestille.

Til forret valgte C carpaccio, som blev serveret fint med parmesanost og pinjekerner – det var lækkert! Jeg selv valgte ristede tigerrejer serveret med en dejlig chili-limedressing. Tigerrejerne var gode, men havde fået lidt for meget salt desværre. Dog var det ikke så slemt, at de ikke kunne spise, og anretningen var smuk, så egentlig var jeg ok tilfreds.

DSC_0175

P1210189

Hovedretten, som blev serveret meget kort tid efter forretten, var ikke så svær at vælge. Vi måtte naturligvis have oksemørbrad, hvortil vi kunne mellem hhv. grove fritter, bagt kartoffel og ovnristede kartofler samt hhv. rødvinssauce, bearnaise, pebersauce og hjemmerørt hvidløgssmør. Desuden blev der serveret lidt grøntsager til. Vi fik grove fritter, rødvinssauce og bearnaise – alt sammen veltillavet. Mørbraden var en ordentlig luns, fint gennemstegt (mit valg) og ret lækker. Den var perfekt saltet og smagte bare godt. Nu er jeg så ikke lige vant til at spise så meget kød, og det er sjældent, at jeg spiser andet end kylling og fisk, så efter at have tygget mig halvvejs gennem den lækre ko, var jeg nærmest mæt. Det var virkelig en ordentlig klump kød, omend en lækker klump 😉 Fritterne var også gode, men jeg måtte prioritere mørbraden og kom derfor heller ikke igennem kartoffelbjerget. Grøntsagerne var ikke videre interessante, men det er vist også kødet, Barcelona er bedst til, udover selvfølgelig drinks 😉

P1210191

Til den gode mad fik vi serveret husets vin, som passede til det hele og blev nydt.

P1210190

Serveringen var også god – det var en morsom og venlig kvinde, der tog imod os. Hun var venlig til undervejs at spørge til vores tilfredshed med måltidet, og hun var god til at vejlede os på en pædagogisk måde! Hun glemte vores vand og tabte et par knive, hvilket, hun syntes, var ret pinligt, men egentlig var det bare rart, at det ikke var så fint og højtideligt, som hun måske ønskede, det skulle være. Vi gik i hvert fald derfra smilende og 120 % mætte 🙂

Prisliste:

Ristede tigerrejer kr. 85,-

Carpaccio kr. 85,-

Oksemørbrad med valgfri kartofler og sauce 200 gr. kr. 220,- eller 300 gram kr. 275,-

Husets vin per glas kr. 60,-

Barcelona ligger på Fælledvej 21, naturligvis på Nørrebro

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: