noerrebro

fra alle hjørner

48 TIMER festival

På Nørrebro er vi så heldige, at 48 timer har valgt at gentage sidste års festivalsucces og endnu engang fejre den Nørrebro’ske kultur. Det foregår i den kommende weekend (19.-21. april), og gaderne vil formentlig fyldes med både lokale og andre interesserede, som ønsker at hylde Nørrebro 🙂

Her er et udpluk af de forskellige arrangementer, man kan deltage i. De repræsenterer alle Nørrebro’sk kultur, så what’s not to love?

Festivallen skydes i gang fredag d. 19. april med fest og musik på Den Røde Plads (Superkilen), hvor bl.a. Wafande, Pharfar og Nikolaj Nørlund optræder. Kl. 17 holder forfatteren Jokum Rohde tale, Syg Klister står klar med sit cykelværksted, og Kalles Kaffebar byder på lækker kaffe. Arrangementet på Den Røde Plads er gratis og varer fra kl. 16-22.

Fredagen byder ligeledes på standerhejsningsfest i Søernes Sejlklub, hvilket indebærer grill, livemusik og sejllads. Festen varer fra kl. 17-4 i Søpavillonen på Gyldenløvsgade 24 og er gratis (på nær mad og drikke). På Spillestedet Stengade er der også fest. Der entré på 60 kr., men til gengæld får man lov til at feste med Bodebrixen og DJ Stereo Stefan! Inden man smutter til standerhejsningsfest eller Stengade kan man lige nå på byvandring fra Dronning Louises Bro kl. 17-19. Imagine Nørrebro lover, at det bliver en inspirerende byvandring, hvor lokale Nørrebroelskere fortæller om deres kærlighed til bydelen. Under resten af festivalen kan byvandringen hentes på mobilen, så man kan selvfølgelig også vente og tage den på et andet tidspunkt.

På Dronning Louises Bro vil der både lørdag og søndag være yogaworkshops. Det foregår ikke midt ude på broen (hvilket ellers kunne være et smukt syn), men ved infoområdet. Lørdag kl. 10-12 er der akroyoga på programmet, mens søndagen byder på flow yoga kl. 9-10. Det er gratis! Og hvis I er i tvivl om, hvad akroyoga er, så tjek denne fantastisk smukke og inspirerende youtubevideo ud 🙂

Hvis man er træt af det lidt kedelige hegn, som omringer metrobyggepladsen, kan man lørdag mellem kl. 11 og 15 få lov til at udsmykke hegnet sammen med Karoline H. Larsen (åbenbart en Nørrebrokunstner!). Det foregår på Nordbanegade ved hegnet. Er man ikke i malehumør, bør man helt sikkert tage til Trampolinhuset på Skyttegade 3. Her kan man lære arabiske gloser, høre om det danske asylsystem og smage mad fra andre lande. Det starter kl. 12 og slutter efter en akustisk optræden med bandet Tripical Cumbia kl. 16. Arrangementet er gratis! Er det ikke arabisk og det danske asylsystem, man skal undervises i, men derimod jordtyveri og biobrændstof, står de kloge hoveder klar på Café Mellemrummet på Ravnsborggade 11 med al den viden, du skal bruge. Der vil selvfølgelig også være fest og musik, og Den Økologiske Produktionsskole arrangerer folkekøkken i baggården. Det foregår fra kl. 17-02. Samme aften mellem kl. 20 og 23 inviterer Hillerødgade Bad og Hal til festlig chill-out med snacks, ikkealkoholiske drikkevarer og sauna-gus i mørket samt beats og lydcollager leveret af bl.a. Rumpistol. Det er forkælelse for alle sanser til sølle 50 kr.

Søndag morgen mellem kl. 10 og 12 kan man nyde sin morgenkaffe på Sankt Hans Torv, mens man lytter til jazz fra slut 30’erne og frem til efterkrigsårene leveret af DJs Lars Skjoldborg og Michael Brønniche. Er man ikke færdig med musikken denne søndag, kan man senere bevæge sig mod Møllegades Boghandel, hvor digteren Viggo Madsen og den gambisk fødte Basiru Suso, som spiller på kora (minder om en harpe), skaber poesi og musik mellem kl. 16 og 17. Arrangementet er gratis. Imellem musikarrangementerne kan man tage et smut til Den Røde Plads, hvor Greenpeace har gang i et Arktis-projekt mod olieboringer og industrielt fiskeri. Mellem kl. 12 og 17 vil der være forskellige aktiviteter samt en masse musik leveret af bl.a. Rumpistol, Jonas Breum, Mirza og Kamilla Amélie.

Jeg har endnu ikke besluttet mig for, hvad jeg egentlig skal, for programmet rummer vildt mange spændende aktiviteter, og man bliver jo nødt til at vælge! Jeg har ikke engang nævnt halvdelen af aktiviteterne, men nu har I da fået et indblik i festivalprogrammet 🙂 Udover de beskrevne aktiviteter kan man bl.a. blive klippet af en mobil frisør, hygge med musik og leg i Mjølnerparken, lytte til jazz, spise kagemand i pladebutikken Insula Music, opleve Blaagaard Kammerkors minikoncerter, få thaimassage, løbe med på en never ending Nørrebro’sk løbetur, dyrke thai chi og opleve Nørrebros historie via filmklip og billeder projiceret op på byens gavle og facader langs Nørrebrogade… Listen fortsætter i programmet

Og hvis du ikke kan vente til weekenden, kan du allerede nu tage et smut forbi Dronning Louises Bros byggeworkshop, hvor der laves lounge-område til festivalen. Alle er velkomne til at deltage… VI SES TIL 48 TIMERS FESTIVAL!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: