noerrebro

fra alle hjørner

Nørrebro’ske sunde minimuffins

Jeg har på det seneste eksperimenteret lidt med bagning af sunde muffins her i mit Nørrebro’ske køkken, hvilket efterhånden er blevet et weekendprojekt, hvor jeg både mixer en knap så sund kage sammen til min kæreste og samtidig laver interessante sunde muffins til mig selv. De sunde muffins indeholder basisingredienserne banan og æg og får den (super vigtige) søde smag fra bananerne – faktisk smager de af banankage, de er bare en del sundere, for de indeholder hverken hvedemel, sukker eller smør! Følelsen i maven efter sådan en muffin (eller tre) er dejlig, hvilket er perfekt for sådan nogle som mig, hvis mavse brokker sig over mel og sukker. Endvidere er de super gode for samvittigheden. Og så gør det jo ikke noget, at det pludselig bliver “tilladt” at spise muffins til morgenmad, vel? 😉

P1210640

P1210637

For hver bageweekend kommer jeg nærmere en superopskrift på disse sunde muffins, som kan varieres i en uendelighed. Det er ren palæo, og jeg er vild med det! Så egentlig er jeg slet ikke færdig med at eksperimentere, men disse holder. De smager af banankage, er svampede på den helt rigtige måde, og så bliver de ikke tørre eller mister smag efter et par dage. Prøv dem! 🙂

Nørrebro’ske sunde minimuffins

Opskriften giver 12 små muffins.

Ingredienser:

3 æg

2 bananer

2 gulerødder

2 spsk. proteinpulver (bestemt ikke nødvendigt. Man kan også bruge kikærtemel eller – lidt mindre avanceret – blot tilsætte 1 ekstra stor gulerod)

2 tsk. sukkerfri æblesirup (kan erstattes af honning og agavesirup eller udelades helt)

½ tsk. vanillepulver

1 tsk. kanel

Fremgangsmåde:

Det kunne næsten ikke være mere simpelt! Gulerødderne skal rives, og bananerne skal moses. Herefter blandes alle ingredienserne sammen, og dejen fordeles i ca. 12 muffinforme.

Tænd ovnen på 175 grader og lad de lækre muffins bage i ca. 30 min.

Det er meningen, at de skal være lidt svampede med en fast overflade, men de bliver ikke så faste som “almindelige” muffins.

Opbevar dem i køleskabet og spis dem som morgenmad (Jeps! Serveret med lidt frugt og en klat fromage frais eller græsk yoghurt er de perfekte som et sundt morgenmåltid!), mellemmåltid, dessert eller som en snack før/efter træning. De er sunde og søde, så man må godt 😉

P1210634

De sidste, jeg lavede, var med både gulerødder og squash samt hakkede mandler og kokosmel. Det var nu også ret lækkert! Og ellers kan man jo tilsætte mørk chokolade, hvis de skal blive lidt mere dessertagtige. De er stadig gode for maven.

På et par af mine muffins, lavet ud fra denne opskrift, hældte jeg lidt af min kærestes chokoladekagedej på toppen, så det blev en muffin med to forskellige lag. De blev super lækre 🙂 Tam tam…

P1210626

Reklamer

2 responses to “Nørrebro’ske sunde minimuffins

  1. Pingback: Nørrebro’sk nem nummikage | noerrebro

  2. Pingback: Veganske daddelmuffins | noerrebro

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: