noerrebro

fra alle hjørner

Nørrebros julekalender

Efter 1 liter god og meget stærk hjemmelavet gløgg fyldt med bløde portvinsrosiner, som i går aftes blev indtaget i selskab med søde piger i Nordvest, mærkede jeg en total-klar-på-julen-følelse. Og denne følelse dyrker jeg så i dag med julesange, kalenderlys, pakkekalender, kørsel efter julepynt på Frb., juletræshygge på Blågårds Plads, roomiejulehygge og måske lidt mere gløgg? Det heldige er, at følelsen kan dyrkes hver dag indtil d. 24., og det gælder især her på Nørrebro, hvor vi har vores helt egen julekalender. Kulturskaberne har nemlig endnu engang kreeret en julekalender spækket med kulturoplevelser på Nørrebro, som varer fra i dag til d. 24. Det bliver jeg selvfølgelig nødt til at skrive om, så her får I de syv første arrangementer.

01. december: Kickstart din julestemning med Osramhusets hyggelige julemarked (GRATIS)
02. december: Horror og Glögg på BLÅGÅRDEN (GRATIS)
03. december: Krimiforfatter Jesper Stein på Nørrebro Bibliotek (GRATIS)
04. december: Rundvisning på Metroens byggeplads (GRATIS)
05. december: Café med Mavedans (GRATIS)
06. december: God stil og jul i Rantzausgade (GRATIS)
07. december: Julemarked i Simeons kirken (GRATIS)

I dag, d. 1. december, er der julemarked i Osramhuset på Valhalsgade 4. Julemarkedet byder på grill, tapas, risengrød, varm kakao, forskellige værksteder, koncert med Niels Lyhne Løkkegaard Duo og Kostcirklen, hyggelige aktiviteter og diverse boder med kunsthåndværk. Det er ren familiehygge med klippeklister, juletræsdans, historieoplæsning og juletræspyntning. Julemarkedet starter NU (kl. 12) og varer til kl. 17.

I morgen, d. 2. december, inviterer Blågården på horror og gløgg kl. 19.30. Horrereksperten Søren Henrik Jacobsen sørger for højtoplæsning af gyserhistorier, og gratisbiografen Laterna Magika viser 1963-gyset The Haunting. Samtidig kan man nyde varm gløgg (hvis man ikke spjætter for meget). Kom i god tid 🙂

Tirsdag d. 3. december får Nørrebro Bibliotek på Bragesgade 8b besøg af krimiforfatteren Jesper Stein. En del af hans krimiromaner foregår på Nørrebro med den hashrygende vicepolitikommissær Axel Steen som hovedperson. Jesper Stein vil til dette arrangement fortælle lidt om sit eget og Axel Steens forhold til Nørrebro (og Kbh.). Det varer fra kl. 19-21.

Onsdag d. 4. december er der rundvisning på metroens byggeplads i Nørrebroparken, hvor man bl.a. kan høre om tunnelboremaskinerne under Nørrebro. Arrangementet kræver tilmelding. Læs mere her. Det finder sted kl. 10 og kl. 11.30.

Torsdag d. 5. december arrangerer DOF Skole for Orientalsk Dans og VerdensKulturCentret på mavedansercafé. Her er det muligt at høre om berømte mavedansere samt selv at ryste mavsen lidt. Café Baggården på Nørre Allé 7 serverer mad fra Mellemøsten kl. 17, og kl. 18.30 kan man beundre mavedans på storskærm, hvorefter der bliver arrangeret dansegulv! Man kan danse til kl. 20.30.

Fredag d. 6. december inviterer Rantzausgade på julehygge. I Brorsons kirke kan man lave juledekorationer, klippeklistre, synge julesange, høre julehistorier, gå på skattejagt, bage vafler og drikke varm kakao og kaffe. Hos Nordisk Brødhus kan man hygge med kagebagning og pyntning af julekager. Frisøren Sebastian fra ‘Et sted på Nørrebro’ klipper et band (Johann/Johann Kolstrup), som giver et nummer. WixWax giver gratis behandlinger, og man kan her få rettet bryn, vokset sin overlæbe, få lagt juleshellac på en negl eller nyde en omgang fodmassage. SejeDrenge.dk deler gratis sokker ud til hjemløse og inviterer på klippeklistre, og Bar Ræv byder på gløgg og voksenhygge. Arrangementet varer fra kl. 14-18.

Lørdag d. 7. december er der julemarked i Simeons Kirke på Sjællandsgade 12B fra kl. 13-16. Her er det muligt at købe sokker, hjemmesutter, tøj, huer, luffer, halstørklæde, nisser, juledekorationer og naturligvis også lidt gløgg, kaffe og æbleskiver. Overskuddet går til menighedsplejen i Simeons-Sankt Johannes sogn. HT orkestret spiller desuden lidt julehyggemusik.

Hvis I ikke kan vente med at høre om de andre arrangementer til næste weekend, så kan I tjekke dem ud her.

Og husk så: NYD UGEN, drik en masse gløgg, klip en masse julehjerter og HYG! Vi ses på Blågårds Plads kl. 16!

Reklamer

8 responses to “Nørrebros julekalender

 1. Charlotte december 1, 2013 kl. 4:01 pm

  Fandme et godt i initiativ at lave oplevelsesjulekalender! Ville ønske at jeg kunne komme til det hele, men eksamensvirkeligheden banker på. Denne her besked er fx også skrevet som en overspringshandling – prøver ag undgå at skulle læse mere statistisk metode.
  Skal du selv med til noget af det? 🙂

  • noerrebro december 1, 2013 kl. 6:00 pm

   Jeg sidder i helt samme situation Charlotte. Eksamenslæsning ødelægger julen lidt, MEN så er det godt, at man kan tage sig et glas gløgg – det hele bliver lidt sjovere af varm vin!
   Statistisk metode lyder lige så kedeligt som testning!?

   Jeg skal med stor sandsynlighed julehygge på Rantzausgade fredag, og egentlig ville jeg også vildt gerne med i morgen aften til horror og gløgg, men jeg har et rejsemøde kl. 19, så jeg kan ikke nå det. Og så håber jeg, at jeg når flere ting i næste uge 🙂 Skal du med til noget?

   • Charlotte december 4, 2013 kl. 4:17 pm

    Heej Nana 🙂
    Var faktisk ved at svare forleden, men så løb min telefon tør for strøm 😦

    Jeg ville ønske jeg havde tid til noget, men jeg har genindlevering af en metodeopgave OG en ny metodeopgave, og de skal begge afleveres fredag 😦
    Men metode… elsker den kvalitative del, er ved at dø over den kvantitative! Min styrke er helt klart også ævlebævle kvalitativ, og jeg elsker interviews og fokusgrupper osv. Og selvom kvantitativ med surveys og de der ting, også har noget med folks holdninger at gøre, så bliver det bare lidt for overfladisk.
    Men jeg synes det der på Nordisk Brødhus lyder vildt fedt, jeg har læst mange positive anmeldelser af stedet, så må snart prøve det. Har du været der???? 🙂

    • noerrebro december 8, 2013 kl. 4:11 pm

     Nordisk Brødhus er et vildt lækkert og hyggeligt sted. Har været der én gang, men det er helt sikkert et sted, jeg vil besøge igen eller anbefale. Der er så mange dårlige brunchsteder, men Nordisk Brødhus er kvali!

     Lyder hårdt med eksamensopgaverne. Jeg sidder selv og knokler med læsning til testning. Meget kedeligt… Prøver at sige til mig selv, at det er smadder spændende, men det er det bare ikke, når det handler om standardafvigelser, skalaer og reliabilitetsmetoder.

     • Charlotte december 8, 2013 kl. 9:19 pm

      Aaargh, de skide standardafvigelser! Og reliabilitet (tog mig to måneder at lære at udtale det rigtigt, er stadig ofte i tvivl om stavemåden, hehe). Forstår godt hvor man skal lære det, men det ville bare være rart hvis man kunne slippe, eller viden om det kunne implementeres uden at man selv skulle indlære det!

     • noerrebro december 9, 2013 kl. 8:10 am

      Jeg kalder det stadig realibilitet 😉 hehe…

      Jeg tænker bare, at man kunne lære det på en lidt sjovere måde. Lige nu foregår det kl. 8-10 hver torsdag morgen, og forelæsningen leveres af en 70-årig engelsktalende og MEGET søde mand, som dog mumler utroligt meget, så jeg får aldrig stoffet ind. Enten er jeg ikke vågnet, eller også fascineres jeg af hans uendelige talestrøm. Stort set INTET har sat sig.

 2. andreas december 11, 2013 kl. 10:23 am

  Reblogged this on and commented:
  haha

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: