noerrebro

fra alle hjørner

Hvem er jeg, og hvorfor lige Nørrebro?

Hej hej… 🙂 Jeg er en 24-årig studerende, bosat på Nørrebro og med stor kærlighed for alle bydelens hjørner, mennesker og skævheder. Her oplever jeg kærlighed, her føler jeg mig tryg og fri, og her får jeg inspiration til drømme og til livet.

Derfor skriver jeg om min forelskelse i Nørrebro… Så jeg kommer ud med alle tankerne om min lille yndlingsplet. Om Nørrebros mangfoldige, hyggelige, åbne, farverige, vilde, bløde, spraglende, levende kvarter, som får så mange smæk hver dag fra medierne, og som alligevel er fyldt med smilende, kreative, lystige sjæle samt lækre spisesteder, barer og butikker. Her sker så meget, og det er muligt hver dag at deltage i fællesskabet enten ved at tage til folkekøkken, besøge spillesteder med lækre koncerter, gå på loppemarked i gaderne eller blot hænge ud på Dronning Louises Bro. Der er et hav af muligheder, og det er dejligt!

Jeg er nysgerrig og prøver at holde mig orienteret omkring spændende arrangementer, Nørrebros’ke historier, smuk street art, nye caféer og restauranter, lækre butikker, interessante gader, min spændende baggård og så selvfølgelig Nørrebro’ske opskrifter, som laves på Nørrebro, men sagtens kan spises i Århus. Tam tam…

Så kig rundt. I er altid velkomne til at skrive kommentarer, komme med gode råd eller efterlyse gode Nørrebro’ske råd 🙂

Og hvis I låner billeder, må I gerne lige skrive det først…

Reklamer

15 responses to “Hvem er jeg, og hvorfor lige Nørrebro?

 1. Kristina september 26, 2011 kl. 4:00 pm

  Så smukt og så rigtigt. Nørrebro rules!

 2. julie februar 12, 2012 kl. 7:17 pm

  Hey mega fedt at du blogger og om denne dejlig by del hvor i jeg også boer og elsker!
  Kram din dejlige åbne og lyse menneske . Jules – Bønnebæk

 3. Lisbeth Bryhl marts 5, 2012 kl. 6:36 pm

  Du skal trykke synes godt om Firkantens Festival på facebook. Den afholdes i pinsen 26-28 maj. Der har vi FOLKEKØKKEN hver dag på pladsen (Blågårds naturligvis ;-)), fodboldturneringer, hoppeborge, marokkansk the-telt og meget meget andet. Det er vist lige noget for dig, når jeg ser på dine interesser og Events.

 4. Helena april 3, 2012 kl. 11:03 pm

  Kære “Nørrebro”

  Faldt tilfældigvis over din blog, da jeg i morges søgte på “humus opskrift” på google – to be honest: jeg brugte faktisk ikke din opskrift, men et kort blik på din blog fik mig til at gemme den som favorit på min computer, så jeg kunne vende tilbage senere. Man sir’ jo, at det kun tager 2-3 sek at danne sig et førstehåndsindtryk, og din blog gav mig et godt et! Nu har jeg så fået kigget, og wauw!
  Jeg forventede egentlig ikke så meget af sådan en “Københavnersnudeblog-om-Nørrebro” (selv er jeg fra vestjylland), men jeg indrømmer, at jeg var for hurtig på aftrækkeren. Alle dine cafébesøg/anmeldelser, alle billederne og opskrifterne, og alle dine smukke og fuldstændig forelskede beskrivelser af dit kære Nørrebro – jeg er vild med det! Jeg er selv bosiddende i Afrika på 9. måned, men har aldrig været i Kbh (andet end på hovedbanegården og i lufthavnen) – det er da for mærkeligt! Jeg har aldrig set det “rigtige” København, men at kende hver et hjørne af det sydlige Afrika.
  Til sommer skal jeg på “weekend” hos min veninde i Kbh (hun er født og påvokset på Nørrebro) og hun skal vise mig rundt – jeg vil skrive navnene på de forskellige caféer i din blog, bag øret og fortælle hende, at vi skal kommer forbi dem. Nørrebro virker jo som et dejligt sted og hvis det er så skønt som du beskriver, så er det måske et sted man skulle besøge lidt oftere.

  Tak, hvem end du er, for din fine blog – keep up the good work.

  /Helena

  • noerrebro april 4, 2012 kl. 6:44 am

   Hej Helena.
   Sikke en dejlig besked at vågne op til! Bliver helt rørt.
   Jeg er meget glad for at kunne vise, at Nørrebro er et skønt sted – både hvis man skal bo her, eller hvis man blot besøger bydelen. Så mange skønne caféer, så mange livsglade mennesker, der samles og snakker, selv om de måske kun har Nørrebro til fælles, og så mange sjove, skøre, hyggelige events. Nørrebro er jo ikke kun bandekrig og ungeren-politi-konflikter. Det fylder 1 % af hverdagen her, og resten er sjov og ballade, kærlighed og smil. Og det er bl.a. derfor, jeg skriver om Nørrebro. Er virkelig forelsket!
   Skriv endelig, når du kommer til Nørrebro – det kan være, at der lige er et godt event, en god café, et stykke gadekunst eller noget andet, som jeg ikke har fået skrevet om, men som er værd at se.
   Og indtil da – nyd Afrika (det er nu også ret spændende!), jeg håber du er lige så forelsket i det område, du bor i, som jeg er, for det betyder utroligt meget, når man skal face det hver dag 😉

   Mange hilsner fra Nana fra Nørrebro.

 5. Marie Lundgaard oktober 30, 2012 kl. 12:39 pm

  Kære “Nørrebro”
  Vi på Teater GROB har i samarbejde med Empire Bio lige fået trykt en lækker lille 2200:DOX brochure, som er en 11 dages guide til, hvordan du oplever CPH:DOX bedst uden at forlade Nørrebro. Den tænker vi lige var noget for dig og vil derfor gerne sende dig en, men hvad er din adresse mon?
  Mange hilsner
  Marie
  PR-chef
  Teater GROB

 6. tantralicious december 14, 2012 kl. 10:05 pm

  Elsker simpelthen din blog – du skriver så godt og nært og fint, og når jeg læser dine indlæg er det som varme hilsener fra en verden af hygge med vidunderlige mennesker og oplevelser, og det føles som et smukt eventyr, som man ikke har lyst til skal stoppe. Det bedste er måske at det er virkeligt – det er bare at ta tøj på og få fat i en af vennerne og så gå ud med åbent sind og glæde og nysgerrighed… tusind tak ❤

  • noerrebro december 14, 2012 kl. 10:48 pm

   Hvor er det dejligt at høre, at du har det sådan, når du læser med 🙂 Og hvor er jeg glad for, at jeg nærmest er med i et eventyr, som tilmed er virkeligt! Jeg må vist være den eventyrlystne prinsesse, som drager ud i den store Nørrebro’ske verden for at gå på opdagelse… Sejt!
   TAK fordi du læser med 🙂

 7. Karen april 17, 2013 kl. 6:43 am

  Hej Nana, jeg ville gerne fortælle dig lidt mere om Helle Fuglsangs gadecabaret med hjemløse, der foregår i Folkets Park på Nørrebro den 29. april. Vil du kontakte mig, så kan jeg sende dig en mail, hvis du er interesseret i at høre mere?
  Bedste Hilsner
  Karen

 8. Karen Sofie august 4, 2013 kl. 1:16 pm

  Hej hej,
  Kunne ikke lige finde en mail på dig, så nu blev det her.
  Lækkert med Berlin, det kan man jo kun bifalde. Har samlet en del af mine egne favoritter på min Berlin guide (http://kseberlin.blogspot.de/p/the-berlin-guide.html), og ellers vil jeg da gerne komme med nogle andre råd;
  – Tag i parkerne. Gerne med en god bog – Volkspark Friedrichshain, Tiergarten, Görlitzer Park, Tempelhof, der er mange gode. Og man kan bruge timer med en bog, lidt picnic og menneskekigning. Alene eller sammen med venner.
  – Gå gå gå. Der kommer højst sandsynligt til at være dejligt vejr, mens du er her, og de dage, du er alene, kan du passende bruge på at udforske byen på gåben. Tag et kvarter af gangen, fortab dig i gaderne og kig ind i små mærkelige forretninger. Det er så hyggeligt.
  – Der er en del udendørsbiografer, også med engelske undertekster/lyd. Tjek tider og film her: http://www.freiluftkino-berlin.de
  – Museer. Der er en del gode; Neue National Galerie, Bauhaus Archive (som jeg ikke har tjekket ud endnu, men som skulle være rigtig godt), DDR Museum, Curry Wurst museum… Der er en del.
  – Sejle på Spree. God måde at se Berlin fra vandet og en rar sommerbeskæftigelse.

  Håber, det var lidt brugbart. Sig til, hvis du har brug for andet – ks.egebo@gmail.com

  /KS

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: